Köksknivar

Köp kvalitativa köksknivar i set från Japan

Tar man sitt matlagande på allvar vill man ha riktigt bra köksknivar att arbeta med. De flesta vill därför ha japanska köksknivar som enligt tradition är bäst på det mesta man använder knivar i köket till. Knivarnas styrka och skärpa har utvecklats ända sedan samuraj-tiden och än idag smids de för hand. Det japanska köket fokuserar mycket på råvaror och hur uppskärningen sker. Man vill kunna skära riktigt tunna skivor av både fisk och kött, vilket är något västvärlden uppskattar. Här kan du även hitta köksknivar i set om man vill ge bort som present.

Bra grepp och extra skärpa

Japanska knivar vinner köksknivar test om och om igen världen över. Precis som med sina svärd har de en speciell teknik som gör stålet extra starkt och eggen extremt vass. De lägger också stor vikt vid balans och grepp. Både viktiga egenskaper för en bra kökskniv. Riktigt fina knivar är även personligt signerade, vilket man kan se på änden av handtaget. Exakt som hos historiska svärd. Ska man även baka finner du flertalet köksmaskiner här till förmånliga priser.

Köksknivar och underhåll

Har man tur kan man hitta sin perfekta kökskniv på rea. Bra köksknivar kräver också lite skötsel för att fortsätta vara bra. Tar man väl hand om sina knivar kan de vara hur länge som helst om de var av god kvalitet från början. Enkla saker som att alltid använda skärbräda, tvätta för hand, inte lägga dem i besticklådan och alltid torka dem för hand bevarar inte bara eggen, men även handtaget. Att slipa sina knivar är också något man bör göra regelbundet. Hack tar man bort med en grövre typ av slipsten, medans skärpa förfinas med en finkornig sten. Investera i din perfekta kniv här och få den skickad direkt hem i brevlådan!