En riktigt bra kniv behöver också en bra skärbräda för att inte bli slö. Den här trancherbrädan från Zassenhaus är ett mycket bra alternativ. Den är tillverkad i rubberwood, eller gummiträ som det också heter, vilket är ett hållbart och vackert material. Skärbrädan har också en försänkt skåra som är till för avrinning av vätska vid behov. Kan kombineras med små serveringsbrickor i samma material.
- Handdisk Skötselråd: Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år. Innan första användning
- Stryk ut ett lager paraffinolja med en bit hushållspapper.
- Torka av efter 15min. Efter varje användning
- Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten.
- En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring.
- Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar.
- Förvara skärbrädan torrt. Underhåll
- Vid behov - olja in skärbrädan rikligt med paraffinolja och låt stå under natten, torka sedan av eventuell överflödig olja. -Olja in eventuella torra fläckar med lite paraffinolja så snart som de upptäcks.