Med Kamado SUMOs kycklinghållare i gjutjärn kan du grilla kyckling eller kalkon direkt på grillen. Gör så här:
- Häll öl eller annan dryck i behållaren för att ge ett ännu saftigare och mer smakfullt kött.
- Ställ kycklinghållaren på grillen så att vätskan förvärms i ca 10 minuter.
- Sätt kycklingen på stativet och grilla den tills bröstköttet når cirka 75 °C innertemperatur.
- Ta bort den från grillen, låt den vila i 10-15 minuter och servera den! Kycklinghållaren är förbehandlad med non-stick beläggning som ger en enkel rengöring. Den fungerar att använda på alla spishällar så att du kan laga alla läckra recept du vill. Kamado SUMO är framtaget av den världsberömde svenske kocken Johan Jureskog. Som den store köttprofil och grillentusiast han är, kände han att det saknades en grill som klarade det svenska tuffa klimatet och som kunde användas året om. Resultatet blev Kamado Sumo, ett varumärke med grillar och tillbehör av högsta kvalitet med förutsättningarna som behövs för nordisk grillning och som hela tiden är i framkant och utökar sitt sortiment.