Baka en perfekt pizza eller surdegsbröd med ett svensktillverkat runt bakstål från Gourmetstål. Stålet kan få en yttemperatur på 400 grader genom att utnyttja grillelementet i ugnen på maxeffekt. Stålet kan inte gå sönder eller spricka till skillnad från en pizzasten, den har dessutom 18 gånger högre värmeledningsförmåga.Med en diameter på 49 cm och med grepp total bredd 52cm passar den i 57cm kolgrillar och över öppen eld. Perfekt som stekbord för smashburgers, kött, fisk, grönsaker m.m. Baka 1,5 liter deg eller 4-5 pizzor innan pizzastålet ska återfå värme i 10 minuter, sedan är det bara att fortsätta. Baka pizza på cirka 120 sekunder och tunnbröd på cirka 60 sekunder. Det svenska företaget Gourmetstål tillverkar alla stålprodukter med varmvalsat stål från Norrbotten och med sluttillverkning i Västerbotten. När du köper ditt gourmetstål ingår en praktisk tygkasse för förvaring och ett 40 sidors recept- och informationshäfte. Vikt ca 9 kg.