Med ett bakstål från svenska Gourmetstål kan du göra den perfekta pizzan eller surdegsbrödet utomhus och i ugnen! Nå en yttemperatur på stålet genom att utnyttja grillelementet i ugnen på maxeffekt. Stålet går inte sönder eller spricker till skillnad från en pizzasten, dessutom har den 18 gånger högre värmeledningsförmåga.Med en diameter på 33 cm och med grepp total bredd på 41 cm passar den på grillen, i ugnen och över öppen eld. Perfekt som stekbord för smashburgers, kött, fisk, grönsaker m.m. Den går även att lägga direkt på spishällen, inkl. induktion och använda som stekhäll. Baka 1,5 liter deg eller 4-5 pizzor innan pizzastålet ska återfå värme i 10 minuter, sedan är det bara att fortsätta. Baka pizza på cirka 120 sekunder och tunnbröd på cirka 60 sekunder. Det svenska företaget Gourmetstål tillverkar alla stålprodukter med varmvalsat stål från Norrbotten och med sluttillverkning i Västerbotten. När du köper ditt gourmetstål ingår en praktisk tygkasse för förvaring och ett 40 sidors recept- och informationshäfte. Vikt ca 4 kg.