Baka en perfekt pizza eller surdegsbröd med ett svensktillverkat runt bakstål från Gourmetstål. Genom att använda ugnens grillelement på maxeffekt kan du få upp värme som i en vedeldad ugn och stålet kan då nå en yttemperatur på 400 grader. Ett pizzastål kan inte spricka eller gå sönder till skillnad från en pizzasten, den har dessutom 18 gånger högre värmeledningsförmåga än pizzastenen. Utöver att använda stålet i ugnen går det även att använda den direkt på spishällen eller grillen som stekbord. Du kan baka 1,5 liter deg eller 4-5 pizzor innan du låter pizzastålet återfå värme i 10 minuter för att sedan fortsätta. Med Gourmetstål kan du baka pizza på cirka 120 sekunder och tunnbröd på cirka 60 sekunder. Det svenska företaget Gourmetstål tillverkar alla stålprodukter med varmvalsat stål från Norrbotten och med sluttillverkning i Västerbotten. När du köper dit gourmetstål ingår en praktisk tygkasse för förvaring och ett 40 sidors recept- och informationshäfte.