Anders Petter - Stenfors Jubileumsutgåva Gjutjärn Stekpanna 28 cm Svart

Anders Petter - Stenfors Jubileumsutgåva Gjutjärn Stekpanna 28 cm Svart
Brand: Anders Petter
599 SEK 749 SEK
Mer Info!

Stenfors gjutjärnsstekpanna i Jubileumsutgåva 25 år är en klassisk gjutjärnsstekpanna med ett extra brett handtag i valnöt och hällpipar för smidig hantering. Pannan har en naturlig egenskap av jämn och snabb värmefördelning som är perfekt för att få den ultimata stekytan. För bästa resultat ska alltid matfett användas! Denna panna kommer länge vara favoriten i hushållet. Fri från PFOA-, PTFE-, PFAS-ämnen samt från bly och kadmium. Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer. Bra att känna till om gjutjärn

  • Gjutjärn mår bäst av att hettas upp och kylas ned gradvis. Hetta därför först upp pannan på medelvärme ett par minuter innan råvarorna läggs i. På så vis uppnås optimal värmefördelning och du förebygger att pannan blir ojämn i botten p.g.a för snabb upphettning.
  • När du lagar mat i gjutjärnskärl berikas maten naturligt med järn. Undvik därför syrlig mat som tomater, vin och citron, då smakupplevelsen kan försämras när råvarorna kommer i kontakt med järnet. Ingredienserna kan även ge upphov till ljusa och gråaktiga ?äckar på pannans stekyta. Fläckarna är dock endast kosmetiska och försvinner av sig själva med fortsatt användning av pannan.