Senaste inläggen

Köp matlagningsredskap online
 • 18 Oct, 2022

Att laga mat utan ordentliga och praktiska matlagningsredskap är som de flesta vet nästintill omöjligt. Därför gäller det att se till att man har det man behöver hemma. Ett enkelt och smidigt sätt att införskaffa nya attiraljer är att handla kökstillbehör på nätet eftersom man då snabbt kan köpa det man saknar i köket. En annan fördel är att priserna oftast blir lägre. Ett tips är att avsätta en heldag, exempelvis en söndag, och i lugn och ro gå igenom kökslådorna och se vad man faktiskt har.

Skaffa dig en bra blender
 • 12 Aug, 2022

Över de senaste 30 åren så har matvanorna förändrats kraftigt i de svenska hushållen. Mat som man åt för bara ett antal år sedan syns inte längre till på matborden och har idag ofta ersatts av grönare alternativ. Även på kolhydratsidan har den traditionella potatisen ofta ersatts av ekologisk pasta eller fiberrikt ris. På samma sätt har frukosten förändrats från att kanske utgöras av kaffe eller te och en rostad smörgås till att allt oftare bestå av bland annat en nyttig smoothie.

Nödvändiga köksredskap som alla borde ha i köket
 • 10 Aug, 2022

Det finns saker som måste finnas i varje kök för att det ens ska kunna bli något så enkelt som en omelett. Men det kan vara svårt att veta vad som är nödvändiga köksredskap och vad som är extravaganser. Här kommer därför ett antal tips på kökstillbehör på nätet som du bör handla hem. En stekspade är till att börja med grundläggande för att kunna lyckas med allt som tillagas i stekpanna.

Tips på smarta kökstillbehör
 • 29 Jul, 2022

Det finns många smarta kökstillbehör som underlättar din vardag i köket. Om du gillar färskpressade juicer kan du till exempel köpa en juicer där du enkelt pressar ner frukten. Då kan du ha goda och nyttiga drycker varje dag vid frukostbordet. Det är också något speciellt med att göra sin egen pasta. Därför finns det mängder med pastamaskiner som kan göra allt från spagetti och tortellini. Det är alltid lite speciellt att bjuda på middag och ha gjort sin egen pasta.

Tryckkokare - ett hjälpmedel som gör matlagningen enklare
 • 08 May, 2022

Det finns få saker som underlättar matlagningen så mycket som en tryckkokare. Nu slipper du vänta i flera timmar på att ditt kött ska koka klart till grytan. Om du vill vara säker på att få en riktigt bra modell ska du leta efter en tryckkokare bäst i test. Det finns ju ett otal modeller att välja bland på marknaden. Minska koktidenOm du använder en tryckkokare kan du minska din koktid med upp till 50 %.

Air fryer
 • 07 Apr, 2022

En av de mest omtalade köksmaskinerna på senare år är en air fryer. Det är ganska stora köksmaskiner men de är väldigt användbara. De är perfekta att ge bort som en inflyttningspresent oavsett om det är till någon som köpt en lyxig villa av en mäklare i Salem eller om det är en studentlägenhet i Lund. En air fryer kan jämföras med en liten varmluftsugn men som tillagar maten otroligt mycket snabbare och nyttigare.

Ostindia – århundradets servis
 • 13 Jan, 2022

1932 formgavs en matservis på Rörstrand som skulle komma att röstas fram till århundradets servis av det svenska folket och det är Ostindia som formgavs av Knut Almström. Förlagan till servisen var en porslinsskärva som hade bärgats från ett skepp som förliste 1745 på vägen hem från Kina. Ostindia är tillverkat av fältspatsporslin, även kallat äkta porslin, som bränns vid höga temperaturer. Tekniken kommer från Kina som har tillverkat fältspatsporslin sedan 800-talet och temperaturen då det bränns är 1400 grader celsius.

Martiniglas till festen
 • 19 Oct, 2021

Frågar ni oss är inget kök fullvärdigt utan en uppsättning av martiniglas. Nu kanske du tänker att du sällan eller aldrig dricker martini men det behöver verkligen inte vara den klassiska drinken i glaset. Martiniglas kännetecknas av att de har hög fot och sedan en vid triangulär kupa. Designen varierar såklart mellan olika formgivare, exempelvis Eva Solos martiniglas som har sluttande kant. Dry martini är en klassisk drink som toppas med en grön oliv men du kan servera otroligt många olika typer av drinkar ur glasen eftersom de är festliga.

En svamptork
 • 11 Jul, 2021

Naturen erbjuder så mycket mat men allt har ett bäst-före-datum. Ett smart sätt att förvara maten för att kunna ge en längre livstid är att införskaffa en svamptork. Det går såklart att torka annat än svamp såsom frukt, bär, färska kryddor och tobak. Vissa gör snus själva men köp hos dom här istället för det luktar illa flera dagar efter i hemmet. Det finns flera olika modeller av svamptorkar och givetvis i olika prisklasser.

Ostindia från Rörstrand
 • 09 Apr, 2021

Ostindia är en av de mest älskade serviserna från Rörstrand och den är så populär att svenska folket röstade fram den som århundradets servis. Inspirationen kommer från en porslinstallrik från Kina som var med i lasten på ett skepp som förliste 1745. Lasten bärgades och skärvan hamnade på Rörstrands porslinsfabrik där Knut Almström arbetade. Vid ett tillfälle fick hans fru syn på skärvan och uppmanade sin make att göra något av den, och resten är historia som de brukar säga.

Wrap hack med en smörgåsgrill
 • 07 Jan, 2021

Ett smörgåsjärn eller en smörgåsgrill är för tillfället ett av de hetaste husgeråden du kan ha i ditt kök. Anledningen? Det beror helt enkelt på "wrap hack" som florerar på nätet via populära kanaler som TikTok och Instagram. Wrap hack är helt enkelt att ett tortillabröd, även kallad wrap, ges fyra snitt. Var noga med att inte skära så att delarna lossnar. Det blir som fyra trianglar av ett bröd och varje triangel fylls med en god fyllning.

Stavmixer är en oumbärlig vän i köket
 • 17 Oct, 2020

En stavmixer kan vara den viktigaste elektriska hushållsmaskinen vi har i våra kök. Den klarar av att hacka, vispa och mixa så det är många apparater i en. Många andra köksmaskiner kan vara jobbiga att rengöra för det är så många delar som dessutom väldigt sällan tål maskindisk. En stavmixer är otroligt lätt att rengöra och är enkel att ta fram och använda vilket gör den till en vinnare. Kanske tror du att den här köksapparaten är en relativt ny uppfinning men patent togs redan på 1950-talet av Roger Perrinjaquet, Vi har stavmixers från flera olika märken i vårt sortiment som hjälper dig att mixa soppor, vispa grädde, hacka örter i ett nafs eller tillreda smoothies.

Vinn tid i köket med elektriska maskiner
 • 17 Apr, 2020

Älskar du att laga mat men hinner inte stå i köket i timmar varje dag? Som tur är finns det tillbehör gjorda för att göra matlagningen enklare utan att maten förlorar smaken eller slösar din tid. Vi rekommenderar att använda en slowcooker som du kan laga vad som helst i, soppor, grytor, stuvningar, till och med kött och potatis. Lägg i ingredienserna, välj värmenivån, ställ timern och glöm bort den tills du kommer hem efter jobbet till varm mat.

Använd knivar som inredningsdetalj
 • 04 Feb, 2020

Att ha ett snyggt och inbjudande kök är det nog många som är överens om. Oberoende av om du precis har köpt en lägenhet på Söder eller vill göra en förändring i din befintliga bostad kan du använda dig av köksknivar för det här ändamålet. Det är väldigt enkelt att köpa en magnetlist som antingen fästes med rejäla dubbelsidiga tejpbitar eller skruvas upp på väggen. Magnetlister finns att köpa på många olika ställen och de tål vikten från flertalet knivar.

Att tänka på vid köp av servis
 • 22 Nov, 2019

Tallrikar och allt annat porslin man har i köket blir med tiden slitet och kan behöva bytas ut när reporna blir för missprydande och glaseringen tappar sin lackliknande yta. När man väljer en ny servis har man många valmöjligheter. Numera finns det tallrikar i alla möjliga färger och modeller, och det är även populärt att blanda olika typer av tallrikar för att få en mer bohemisk dukning. När man köper sina nya servis ska man inte enbart titta på utseendet utan även kontrollera om produkterna tål maskindisk eller behöver diskas för hand.

Dags att flytta hemifrån?
 • 12 Nov, 2019

Är det dags att flytta hemifrån eller känner du någon som ska flytta för första gången och prova sina egna vingar? Oavsett om personen ska flytta till Österåker eller utomlands kan det vara bra att veta vilka köksredskap som verkligen behövs. Basen består av både djupa och flata mattallrikar, assietter kan vara bra men är inte absolut nödvändigt. Minst två kastruller eller grytor, en lite mindre för exempel sås och en lite större för grytor eller potatis.

Ett nytt kök kräver nya köksredskap
 • 20 Oct, 2019

Alla som har varit med om en ombildning av lägenhet vet hur spännande det är att äntligen kunna inreda köket som man vill ha det. Ett nytt kök med en välplanerad planlösning är dessutom mycket lättare att köpa rätt köksutrustning till. Det ska vara roligt att laga mat och med rätt köksredskap kan du provlaga alla de där recepten du har varit nyfiken på eller sätta igång med att mjölksyra grönsaker, safta och sylta.

Är det dags att fräscha upp köket?
 • 03 Aug, 2019

Köket är för många husets hjärta och förmodligen det rum där vi spenderar mest tid. Här gör vi allt från att äta frukost i vår ensamhet till att samla hela familjen vid högtidliga middagar. Med tiden kan rummet slitas och behöva fräschas upp för att vara så praktiskt som möjligt och då kan man behöva göra en renovering för att alla köksprylar skall komma till sin fulla rätt. En renovering är en investering som kräver sin planering, men som tur finns det hjälp att få bland annat i form av ekonomisk rådgivning, något som man kan få av Söderberg och Partners som också finns på Linkedin.

3 kökstillbehör du inte får missa!
 • 27 Jul, 2019

Flyttat hemifrån? Nyss gift dig? Eller bara sugen på förändringar i ditt liv, i ditt boende. Har du fått arbete i ett annat län och söker nytt boende där? Det finns mycket att välja på just nu i Bohuslän. Hit Kanske dags att förnya köksredskapen i samband med flytten? Ut med det gamla och in med nytt. Det finns mycket man kan vara utan i ett kök men andra saker bör definitivt vara av bästa kvalitén.

Experimentera i köket
 • 29 Jun, 2019

Oftast så är det fantasin som sätter gränserna i köket men så behöver det inte vara. Det finns nämligen mycket som du kan göra för att känna dig sugen att prova nya saker och att experimentera med maten. Att köpa nya köksredskap kan ge både ökad inspiration och ökade möjligheter att vara kreativ i köket men det finns även andra saker man kan göra för att matlagningen ska bli roligare. En sak som givetvis har stor påverkan är själva köket, ett stort kök men mycket naturligt ljus är inbjudande och inspirerar en att spendera mer tid i köket.